Volg je verlangen
Volg je verlangen

VOLG JE VERLANGEN

Graag begin ik met het delen van een stukje tekst. Het raakt me als ik zelf zoek naar mijn weg, dat het soms een nauw en eenzaam pad is en dat het belangrijk is voor mij dat pad te blijven volgen.

Naar: Het verhaal gaat van Nico ter Linden

“Veel mensen halen alleen maar adem en lopen waar iedereen loopt, op de brede weg.

Die weg wijst zich vanzelf, het is een drukke weg, je bent er nooit alleen. Kies liever voor een andere weg, jouw eigen weg, de weg van je verlangen. Leven is KIEZEN EN KIJKEN WAAR JE LOOPT. Zo geef je zin aan jouw leven. Het is wel even zoeken. Je moet eerst door een smal poortje gaan. Daarachter is een smal pad, je kunt er eigenlijk maar met een mens tegelijk lopen.

EIGEN ERVARING INZETTEN

Ik geloof in het inzetten van mijn eigen ervaringen en wijsheid in begeleiding. Ik deel niet perse mijn verhalen maar kan bij mensen blijven die door een moeilijke tijd gaan. Ik hou steeds de hoop dat je als je durft te kijken naar wat er speelt je er een weg in vindt. Ik heb zelf mogen ervaren hoe belangrijk het is om een plek te hebben waar je je wonden kan helen en oplossingen kan vinden. Elke keer weer.

“Het besef dat Jezus nooit een mens van zijn verscheurdheid en angst had kunnen genezen wanneer hij deze boze geesten niet eerst in zijn eigen ziel had getemd.”

Uit: Het verhaal gaat van Nico ter Linden

Er is moed voor nodig om je eigen levensverhaal als inspiratie en als bron te gebruiken in je leven en je werk. Het vraagt om de pijnlijke stukken van jezelf niet uit de weg te gaan, maar juist daar je kracht te vinden. Als je jezelf niet uit de weg gaat dan kan je in contact bij andere mensen blijven. Dan hoef je hun ook niet uit de weg te gaan. Dan kan je de ander werkelijk zien omdat alles in jou ook in de ander te herkennen is.

Dat geldt in je prive- leven en zeker ook in organisaties. Hoe meer je jezelf kan zijn hoe meer ruimte je hebt voor de ander. Persoonlijk leiderschap is leidinggeven vanuit jezelf in verbinding met de mensen om je heen in je organisatie.

IK HERKEN WAT JE ZEGT

Voorbeeld uit mijn praktijk:

“Ik ben zojuist gescheiden en sindsdien heb ik paniek aanvallen. Ik wil daarvan af.” Zei Joost en hij keek erbij of ik dat even zou kunnen wegtoveren.

Ik leg een kussen op de grond en zeg: “Dit is je paniekaanval. Stel: die paniek aanval is er niet voor niks. Wat heeft die jou dan te vertellen.”

Zo ontstond er een opening om te ontdekken wat er werkelijk allemaal speelde rondom zijn scheiding en hoe hij ooit leerde over omgaan met emoties.

Voor mij is het mogelijk om andere mensen te begeleiden omdat ik mezelf steeds beter ken.

Ik kan bij andere blijven als ik het verhaal van de ander hoor en zoek in mijn eigen geschiedenis waar de verhalen elkaar raken. Zodat ik kan zeggen: oh ja, ik ook, daar was ik ook. Ik herken wat je zegt. Ik geloof dat mensen hun oplossingen bij zich dragen maar er door allerlei ervaringen geen contact meer mee hebben.

MIJN ROEPING

Ik wil betekenis geven en van betekenis zijn om iets op deze aarde in beweging te zetten. Een kleine steen in de rivier verleggen. In de rivier van het leven waar pijn en haat zo groot zijn. Dat ik op het hele kleine gebied, in het hart van mensen die ik van dichtbij mag ontmoeten, liefde vrij mag maken. Liefde voor mezelf en liefde voor de ander.

Ik ben heel dankbaar dat ik mijn roeping heb gevonden en dat ik de mogelijkheid heb om die te volgen.

Hiervoor kan ik elke dag mijn ervaringen en talenten inzetten.

Wat zou dat voor jou kunnen zijn? Wat is de kern van jou bestaan en hoe kan je daar elke dag een beetje vorm aan geven?

Wat kan jij doen in jouw leven zodat het zin heeft dat jij er bent?

JEZELF WAKKER SCHUDDEN

“Wat we gedaan hebben met ons leven, maakt ons tot wat we zijn als we sterven.

En alles, absoluut alles telt.”

Uit Vonken van Verlangen

Een mooie vraag aan jezelf is: Wat als ik er morgen niet meer ben? Hoe heb ik dan betekenis gegeven aan mijn leven? Wat is de zin van mijn leven, heeft het wel zin en heb ik eigenlijk wel zin?

Elk moment, wat er ook gebeurd, is een moment van keuze: hoe reageer je en hoe ga je ermee om?

Werkelijk vanuit jezelf, los van de belemmerende banden uit ons verleden.

Niet weten wie je bent kan veel angst oproepen.

BANG

Ik ben bang geweest om mijn talenten te laten zien. Ik vind het spannend om op LinkedIn te schijven over mijn werk en mijn verlangen en: ik wil het graag. Teksten en tekeningen delen over mijn zoektocht en die van andere zodat het gezien wordt en mensen zou kunnen raken op hun levensweg.

Als ik dat doe moet ik de ogen verduren van de schoolkinderen van vroeger, van mijn vader en mijn oudere broers.

In Brabant waar ik vandaan kom zeiden ze: “Doe maar gewoon dan doe de al gek genoeg.” Zo hield ik vaak mijn talenten in. En gelukkig blijven ze, en kan je ze weer opgraven en gaan gebruiken in je dagelijks leven.

ONTDEKKEN WAAR HET WERKELIJK OM GAAT VOOR JOU

Daar past deze tekst bij uit mijn favoriete musical The Sound of Music

Climb every mountain

Ford every stream

Follow every rainbow

Until you find your dream

LEREN

Leren over verlangen en zingeving is een levenslang proces. Jij bent in beweging en de wereld om je heen is in beweging. Stilstaan is onmogelijk.

Leren is meer dan van mooie uitzichten genieten, het is een voortdurend en diepgaand verandering van jou ten opzichte van de wereld om je heen.

Braes

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos