We herhalen wat we niet helen

– Christine Langley- Obaugh

EMDR

Bij het werk aan trauma’s gebruik ik EMDR. Dat is een techniek die je helpt vanuit het hier-en-nu terug te kijken naar het meest impactvolle moment rondom de nare gebeurtenis(-sen) om vandaar uit terug te werken naar waar je nu bent.

Je leert intuïtief te associëren rondom de onderwerpen van het trauma. Daardoor kun je relatief snel tot diepgaande inzichten komen. Het kijken vanuit nu naar dat moment is indrukwekkend en zal je zeker raken, het is echter maar een klein onderdeel van de behandeling. Het belangrijkste is dat je naar het beeld kan leren kijken zonder dat het heftige emoties oproept. Je kan jezelf en je kracht terugvinden.

Je ontrafelt de heftige gebeurtenis als het ware, op een indrukwekkende en zachte manier.

EMDR is een traject van een aantal sessies. De eerste keer hebben we een dubbele sessie, zodat we de vragen kunnen beantwoorden die hierbij horen en al echt aan het werk kunnen gaan. Daarna volgen een paar enkele sessies.

Lees ook mijn blog: In de knoop, uit de knoop.

Annebet Nolen Therapie

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.