Zelfdoding van een naaste

Soms stappen mensen uit de cirkel van het leven
Steeds blijven zij

Voor altijd
Deel van ons bestaan

– Claire van den Abbeele

Het is zo onbegrijpelijk, en er zijn meer vragen dan antwoorden. Je bent bevroren van verdriet en onbegrip. Je voelt je overrompeld.

Misschien denk je: ik ga zo snel mogelijk weer mijn leven voortzetten zoals ik het deed voordat ik het schokkende bericht kreeg. Wat moet ik anders?

Je gaat druk op jezelf zetten en de dagen zijn zwaar. Je wil wel meedoen met de andere maar je voelt je leeg.

Je bent zeer welkom om samen met mij je verdriet, je boosheid en je angsten en de vele vragen rondom de zelfdoding van jouw familielid of vriend of vriendin te onderzoeken.

JE KAN HET NIET ALLEEN, in je hoofd tolt het. Je piekert en denkt over en over wat je had kunnen doen. Is het mijn schuld? Had ik beter op moeten letten? Tegelijkertijd ben je machteloos: je was niet bij machte om het te voorkomen.

Vaak hebben nabestaande behoefte aan professionele begeleiding. Je bent niet de enige. Ook al had je voor die tijd nooit bedacht om naar een psycholoog of therapeut te gaan.

De schok en de pijn kunnen worden geheeld als er ruimte en aandacht voor is. Je bent welkom met je overweldigende gevoelens.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos