Traumaverwerking

Trauma-verwerking

Het was er ineens. Ik bedoel, het was echt weg daarvoor. Weg, weg, weg. Het speelde geen rol meer in mijn leven. En in een oogwenk speelt het de hoofdrol. Alsof ik vastzit in dat moment.

Die ene gebeurtenis

Het begint met die ene gebeurtenis. Soms lang geleden, soms niet eens zo ver weg. Je maakte iets mee of was getuige van iets dat diepe indruk maakte. Maar… je had dit toch verwerkt?

Therapie: een leerproces gericht op genezing

Soms komt een traumatische herinnering terug. Zonder dat er een duidelijke aanleiding voor hoeft te zijn. Het is er ineens. En het is er helemaal. Het kan zijn dat je het nog niet helemaal verwerkt had. Het kan zijn dat je het wel volledig verwerkte, maar dat er toch onderdelen onderbelicht waren. En het kan ook zonder aanwijsbare aanleiding – het gebeurt omdat het gebeurt.

EMDR

Bij het werk aan trauma’s gebruik ik EMDR. Dat is een techniek die je helpt weer terug te gaan naar dat moment om vandaar uit terug te werken naar waar je nu bent. Je leert intuïtief te associëren rondom de onderwerpen van het trauma. Daardoor kun je relatief snel tot diepgaande inzichten komen. Het terugkeren naar dat moment is indrukwekkend en zal je zeker raken, het is echter maar een klein onderdeel van de behandeling.

Lees ook mijn blog: In de knoop, uit de knoop.

Ook online therapie kan helpen

Trauma kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kun helemaal in je eigen tijd en tempo doen. Interesse? Neem dan even een kijkje op: online therapie.

Contact

Maar als je al zo ver bent dat je je hier aan het oriënteren bent, neem dan de volgende stap ook en ga naar je huisarts of kom eens bij mij langs. Je kunt mij altijd bellen voor een afspraak of mail mij.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos