Begeleiding bij kanker

’Oh, hij is zo sterk!’ of ‘Ja, de wil om de te leven is groot!’. Soms heb ik er echt tabak van. En dan die zielige ogen. De stiltes. Kanker vraagt veel van je – ook van je ziel, je gedrag en je sociale vaardigheden. En het is moeilijk om daar hulp bij te vinden.

Je bent zo sterk

Ik begeleid jou en de mensen die dicht bij je staan. Ik help jullie bij het vinden van jullie weg. De weg van ziekte, maar ook van leven. De thema’s van de behandeling zijn divers. Sommige mensen willen hun hart luchten, even op adem komen en manieren vinden om ruimte in hun hoofd te houden. Anderen zoeken verdieping, voelen zich somber, hebben moeite zich door de dag te slepen. En weer anderen worstelen met stress-klachten, relatieproblemen of rouw (je verliest per slot van rekening ineens een heel leven).

Jij en je omgeving moeten veel leren

Bijna niemand heeft nergens last van. Logisch ook; de diagnose en de gevolgen zijn te groot en ingrijpend om je koud te laten. Er zijn nieuwe vragen, we zoeken samen naar nieuwe antwoorden.

Omgaan met je ziekte

Ik help jou en jullie bij het op een bedachtzame zorgvuldige manier omgaan met deze situatie en elkaar. Samen vinden we de mogelijkheden die je hebt om jezelf te helpen (en die jullie hebben om elkaar te helpen).

Verrijk je leven

Wil je meer weten over mijn psychosociale begeleiding bij kanker, heb je vragen of wil je je verhaal kwijt? Bel of mail mij.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos