Boek: ‘Kijk eens’

helen van jeugdtrauma – in beeld

‘Kijk eens’ is een prachtige bundel met roerende, eenvoudige illustraties, getekend en samengesteld door traumatherapeut en tekenares Annebet Nolen. ‘Kijk eens’ gaat over de kracht van liefde en contact bij het helen van levensingrijpende ervaringen.

Boek-Kijk-eens
Boek-Kijk-eens
Boek-Kijk-eens

SPOT ON

‘Kijk eens’ opent direct de weg naar binnen: de tekeningen brengen de kijker naar de diepere laag. De lijnen en woorden getuigen van begrip, (h)erkenning en ervaring. Het boek brengt inzichten en hoop voor wie leeft met de gevolgen van verwondingen uit de jeugd.

“‘Kijk eens’ is een kunstwerkje dat vertelt over de levensreis van een vrouw die de verwondingen uit haar geschiedenis heeft omgezet in een helende kracht.
– Piet Weisfelt

HELEN

In ‘Kijk eens’ deelt Annebet Nolen persoonlijke beelden en korte teksten over genezen en helen van jeugdtrauma. “Mijn tekeningen spreken een universele taal. Ze zijn herkenbaar en behulpzaam voor iedereen die voor de uitdaging staat zich te bevrijden van aanpassing op oude pijn. Een ontspannen en vreugdevol leven tegemoet. Wij mensen zijn in staat om onze verwondingen om te zetten in een helende kracht.”

WAARDEVOLLE TOEVOEGING VOOR COACHES EN THERAPEUTEN

Herkenning voert terug naar eigen ervaringen. Zo is een beeld een efficiënt hulpmiddel om op een diepere laag te kunnen werken. ‘Kijk eens’ is daarmee een waardevolle toevoeging aan het psychologische landschap.

Inkijken?

Podcast over het boek (via Spotify)

Podcast over het boek (audio)

#1 Over het boek 'Kijk eens: helen van jeugdtrauma - in beeld'

met Annebet Nolen

Boek-Kijk-eens
Boek-Kijk-eens
Boek-Kijk-eens