Leiderschap

Jouw stijl van leiding geven

Een organisatie is zo sterk als zijn medewerkers. En de medewerkers zijn zo goed als hun leidinggevenden hen laten zijn. Niet zo lang geleden was leiderschap een kwestie van het kiezen van een stijl: de directieve stijl, de autoriteit stijl, de relatiegerichte stijl, de deelnemende stijl, de tempo zettende stijl of de coachende stijl. Kies en ga ervoor.

Persoonlijk leiderschap

Tegenwoordig is het complexer dan dat, en vooral persoonlijker. Het is geen trucje dat je aanleert, het is natuurlijk talent dat je kunt vinden en ontwikkelen. Tijdens deze sessies kom je erachter dat je alle zes die stijlen in je hebt, en dat je ze gebruikt naar aanleiding van het moment en de personen om je heen. Als er crisis is, ben je directief. Als je beleid ontwikkelt en je team meeneemt op een inspiratiesessie ben je visionair en gebruik je je autoriteit. Door het tempo te zetten, daag je je team uit. Je leert, kortom, jouw eigen leiderschap stijl kennen en ontwikkelen: van geweldig tot gevaarlijk, elk aspect heeft zijn eigen nut.

Daag je team uit

Daarnaast leer je je verantwoordelijkheid te nemen. Naar het resultaat, naar de mensen, naar de omgeving. Je krijgt tijd om de soms heel moeilijke vragen te stellen. Je krijgt ruimte om uit te proberen, om ethische grenzen te verkennen, om jezelf uit te dagen nieuw perspectief te vinden. Zo groei je als effectief, maar ook als inhoudelijk leider.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos