TRAUMA Therapie

Ik ben psychosociaal therapeut, dat valt onder de complementaire zorg. Ik behandel mensen die onvoldoende houvast hebben in hun dagelijks leven, die willen leren over zichzelf en zijn vastgelopen in verschillende vragen.

Mijn begeleiding is ervaringsgericht. Dat wil zeggen dat we met elkaar praten en dat we oefeningen doen om te ervaren hoe je jezelf vastzet. De oefeningen geven je inzicht in jezelf nu en hoe je zou willen zijn. Oftewel; hoe ga je nu om met een probleem en hoe zou je er ook naar kunnen kijken en mee om kunnen gaan.

Ik heb een breed scala aan methodes en oefeningen. Samen zoeken we naar de voor jou beste methode.

De eerste keer dat je komt onderzoeken we je vraag: ‘Wat wil je leren?’.

Therapie

Stress en burn-out

Ik denk dat ik het bekende verhaal ben. Maar echt: ik had nooit nooit nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Ik bedoel: stress hoort bij mijn leven.

Somberheidsklachten

Van alles wat ik voel, voel ik me nog het meest alleen. Daar heb ik zelf voor gekozen. Ik kan geen mensen verdragen.

Angstklachten

Iedereen is wel eens bang. ‘Wel eens’. Als je angstklachten hebt, ben je niet ‘wel eens’ bang maar bepaalt de angst je hele leven.

Relatie therapie

Relatietherapie is zo goed voor je relatie! Samen zoeken naar de liefde die door de dagelijkse bezigheden is bekoeld.

Traumaverwerking

Het was er ineens. Ik bedoel, het was echt weg daarvoor. Weg, weg, weg. Het speelde geen rol meer in mijn leven. En in een oogwenk speelt het de hoofdrol. Alsof ik vastzit in dat moment.

Ochtend-Trauma-Therapie

Ochtend Trauma Therapie

Deze sessie is ontworpen om je te ondersteunen bij het verwerken van trauma’s en stressvolle ervaringen, terwijl we ontspanningsoefeningen, familieopstellingen en EMDR gebruiken om je te helpen op je weg naar herstel.

Verlies- en rouwverwerking

Je kunt om heel veel dingen rouwen. De meeste mensen denken bij rouw aan het verlies van een dierbare. Maar je kunt zo veel verliezen…

Therapie na seksueel misbruik

Hulp na seksueel misbruik.

Begeleiding bij kanker

’Oh, hij is zo sterk!’ of ‘Ja, de wil om de te leven is groot!’. Soms heb ik er echt tabak van. En dan die zielige ogen. De stiltes. Kanker vraagt veel van je – ook van je ziel, je gedrag en je sociale vaardigheden. En het is moeilijk om daar hulp bij te vinden.

Online Therapie

Ik geef online coaching en online therapie. Hiervoor gebruik in skype en facetime en we kunnen mailen met elkaar.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos