Familie-opstellingen

“Ik heb het uit liefde gedaan”
Bert Hellinger

Wat een bevrijdende zin als we kunnen zien dat we uit liefde voor onze ouders en familie met ons zelf omgaan zoals we dat doet.
Deze verbinding met je eigen ouders en gezin van herkomst heeft niet alleen een biologisch karakter, maar je zoals je bij een opstelling zal ervaren, een veel diepere betekenis, die voor ons leven bepalend is. 

Jij en je omgeving

Omdat je middenin een netwerk van mensen bent, heb je vaak niet in de gaten dat je allerlei patronen en loyaliteiten herhaald in het hier- en- nu. In je relatie, met vrienden en op je werk.

In een familie-opstelling maak je dat zichtbaar. Je zet jezelf letterlijk in de ruimte met de voor jou meest belangrijke mensen om je heen. Het is een groep-sessie, die mensen in jouw netwerk worden ‘gespeeld’ door andere deelnemers. Jij zet ze neer, je vertelt ze over degene die ze voorstellen. Zij vertellen je wat ze ervaren op die plek en je merkt bijna direct wat dat met je doet. De meeste mensen zijn verrast: je komt heel snel, heel veel over jezelf te weten en op een hele intense, directe manier.

Je kan er ook voor kiezen een opstelling te doen alleen met mij. Hiervoor nemen we 1.5 uur de tijd. Om te ontspannen, samen je vraag te formuleren en een opstelling te doen

Contact

Ik bied familieopstellingen in de regel aan in combinatie met een behandeling. Wil je er meer over weten, of wil je eens deelnemen aan een familieopstelling (niet als onderwerp, maar als assistent), bel of mail mij voor een afspraak.

Annebet Nolen Therapie

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.