Organisatie-
opstellingen

Afdelingen werken samen

Een organisatie is een optelsom. Van afdelingen. Van taken. Van mensen. Geen van die afdelingen, taken en mensen staat op zichzelf. Ze reageren op elkaar. Het is als leidinggevende echter moeilijk om in te schatten hoe ze precies op elkaar reageren.

Verhoudingen in kaart

De invloed van de verhoudingen zowel tussen afdelingen als binnen afdelingen en tussen mensen in bijvoorbeeld een procesketen heeft grote impact op het succes van de organisatie en het plezier waarmee mensen hun werk doen. Om al die onzichtbare verhoudingen en reacties in kaart te brengen, maken we een organisatie-opstelling. Je zet de verschillende personen of identiteiten in de ruimte en laat ze op elkaar reageren.

Inzicht in de organisatie

Dat levert altijd snel veel inzichten op. Je komt erachter waarom sommige processen elke keer weer vastlopen, hoe je ze ook inricht. Je leert waarom de ene afdeling veel flexibeler is dan de ander en waarom mensen in sommige functies zo mobiel binnen de organisatie zijn.

Groeimogelijkheden

Al die informatie geeft je directe middelen om gericht aandacht te geven aan groeimogelijkheden en obstakels.

Contact

Wil je er meer over weten,  bel of mail mij voor een afspraak.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos