Over mij. Een creatieve geest

Oh mode! Dat was het helemaal. Mode en de lifestyle rondom mode. Ik was er helemaal weg van. En ik wist wat me te doen stond. Ik was gretig, doelgericht en had het talent; zowel in de tekenpen als in het werken met mensen. Met een knip in de vingers was ik ontwerpster bij Mexx en bij O’Neill. Mijn gedroomde baan. Tenminste, dat zou toch zo moeten voelen.

En het voelde niet zo.

Directe aanleiding voor een ‘roer om’ was het overlijden van mijn vader. Het trof me, wierp me op mezelf terug en dwong me een aantal basale vragen te stellen die ik – achteraf misschien te lang – uit de weg was gegaan.

Die tijd zonderde ik me stukje bij beetje meer af. Ik stopte met werken, sloot me op in een atelier om daar via beelden een weg te vinden door wat inmiddels een wervelwind van vragen, onzekerheden, verdriet, woede noem maar op.

Daar, alleen in dat atelier, vond ik delen van mezelf die ik lang had genegeerd. Waarheden die ik niet had uitgesproken. Emoties die ik niet had toegestaan. Ik zeg ‘delen’, omdat het me niet lukte tot afsluiting te komen. Dat kon ik niet alleen. Dat lukte pas toen ik mijn werk liet zien aan goede vrienden. Het gesprek dat volgde was waar ik mezelf helemaal vond. Het werk was een vertrekpunt voor een betekenisvol gesprek, over mij, maar ook over die vrienden. In dat gesprek was ik thuis.

Omdat ik later in mijn leven met de opleiding tot psychosociaal therapeut begon, deed ik dat bewust en zorgvuldig. Ik wilde graag een manier vinden om klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier te kunnen behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen, en de inmiddels ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Dus,

Kom, kom,

wie je ook bent,

schande is hier onbekend.

Kom, blijf komen, kom.

Rumi

Annebet

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij? Bel voor een afspraak of stuur even een mail. Ik help je graag!

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos