Stress en Burn-out

Ik denk dat ik het bekende verhaal ben. Maar echt: ik had nooit nooit nooit gedacht dat mij dit zou overkomen. Ik bedoel: stress hoort bij mijn leven. Ik werk in een ziekenhuis en maak al een half leven lange werkdagen. Er is altijd stress. Ik lach om stress. Maar toen was ineens de batterij leeg.

Het is een proces

Een burn-out voelt als iets acuuts. Je hebt het ineens. Van de ene op de andere dag kun je bijna niks meer. Daar schrik je van, je zag het niet aankomen en plotsklaps beheerst het alles wat je doet. Even uitrusten, bijslapen of een weekje helemaal weg – dat helpt je niet.

Beweging en energie

Het voelt als energiegebrek. Vergelijk het met het versnellen en vertragen van een auto. Soms geef je een beetje meer gas, soms rij je wat zachter, soms moet je remmen. En een burn-out voelt alsof de benzine op is. Maar het is eigenlijk energie-ontregeling: je drukt op de rem maar er gebeurt niks, je duwt het gaspedaal in en je remt, je laat gas los en je versnelt. Het systeem is ontregelt. Vandaar dat ‘even bijtanken’ niet meer helpt.

Balans geven en nemen

De behandeling is gericht op het herstellen van die energiebalans en het vinden en doorbreken van de patronen die soms vaak al jaren de langzame oorzaak van je burn-out waren. Een burn-out vraagt om te leren op een voor jou gezonde manier met jezelf om te gaan.

Online therapie – in je eigen tijd en tempo

Burnout klachten kunnen goed behandeld worden met online therapie, dit kan je helemaal in je eigen tijd en tempo doen, met je eigen online therapeut.

Neem contact op

In dat geval wil ik je dringend verzoeken met mij te bellen of mailen.

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos