In de knoop, uit de knoop; EMDR
EMDR in de knoop uit de knoop Amsterdam Rotterdam Den Haag

In de knoop, uit de knoop

Ineens gebeurt er iets in je leven wat groot en overweldigend is.
Het gebeurt plotseling, je was helemaal niet voorbereid. Je verliest even helemaal de controle en het komt heel erg hard binnen.
Er gebeurt iets waar je niet op kan reageren, het raakt zoveel aan vanbinnen, dat je je even helemaal machteloos voelt.
Alle gevoelens, gedachten en fysieke reacties gaan zo snel, dat je ze als een soort van verstrikte knoedel opslaat. Als een bol wol die helemaal door elkaar is. Een ondoordringbare bol, er komt geen beweging in.
EMDR is erop gericht om die ondoordringbare bol wol te ontwarren. Draadje voor draadje maken we de knoopjes los en komt er beweging in. Dan kunnen je gevoelens en gedachten weer stromen en komt er rust.
Omdat we in een levensingrijpende situatie totaal machteloos zijn, gaan we vaak negatief over onszelf denken. Zo van: “Dan had ik maar niet zo stom moeten zijn, het is mijn eigen schuld, ik ben een sukkel, ik ben een looser….”
In de EMDR onderzoeken we hoe je over jezelf zou willen denken in deze situatie en hoe je over jezelf kan denken in de toekomst. Dat geeft vaak kracht en een gevoel van grip op je leven.
Na een sessie gaan mensen opgelucht weg. Met het gevoel: “Ik kan ervan loskomen, ik kan het loslaten, ik heb dit beeld niet meer nodig.”

EMDR is een prettige, diepgaande methode om rust en acceptatie te vinden.

Annebet Nolen
Psychosociaal Therapeut

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos