Over: leven na SEKSUEEL MISBRUIK
Self-Confidence

Over: leven na SEKSUEEL MISBRUIK

 

SCHAAMTE

Heb je te maken gehad met seksueel misbruik ( van vroeger of verkrachting of wat dan ook maar met ervaringen op seksueel gebied die jij niet prettig vond) en durf je er niet over te praten?

Je bent niet de enige. Er is veel moed voor nodig om te durven vertellen over de pijnlijke, angstige ervaringen. Toen het gebeurde voelde je misschien wel aan dat het niet de bedoeling was om erover te praten.

Misschien was je bang voor de dader, en heeft hij of zij je gezegd dat je er niet over mag praten. Of misschien denk je ergens onbewust dat het maar beter is om er niet over te praten. “ Als ik er niet over praat dan bestaat het niet.”

Het kan ook zijn dat je je schuldig voelt over wat er gebeurd is. Soms geven we onszelf de schuld van wat er is gebeurd. Schaam je je hiervoor? Bijvoorbeeld:“ Als mensen dit van me weten gaan ze weg en blijf ik helemaal alleen over.”

Misschien had je als kind besloten: “ Ik vertel het niet aan mama want dan wordt zij zo verdrietig” of “ dan loopt het hier helemaal uit de hand.” Je bent nu misschien groot genoeg om er wel over te praten. Je te bevrijden van je geheim. Je bent niet meer dat kleine kind.

Weet dat je er bij mij over kan praten en dat ik je steun. Niks is gek!

ALLEEN

…. En toch is er iets niet ok, voel je dat je niet lekker in je vel zit, heb je soms verdriet zonder dat je weet waarom, voel je veel stress en spanning in je lijf op bepaalde momenten. Laat je over je grenzen gaan door andere mensen en heb je het gevoel dat je machteloos bent, net als toen.

Het kan ook zo zijn dat je af en toe zomaar ineens heel boos wordt op iemand in je omgeving, bijvoorbeeld op je man of vrouw of op je kinderen. Een woede die piet past bij de gebeurtenis in het hier- en- nu.

Zo leven we in de macht van degene die over onze grenzen zijn gegaan. Blijven we de machteloos, net als toen het gebeurde.

 

Misschien is het voor jou wel tijd om uit de ontkenning te stappen. En, hoe bang je ook bent, hulp te zoeken bij iemand die niet schrikt van je verhaal. Iemand die je kan helpen om jezelf te worden. Uit de ontkenning, en het wegdrukken van je emoties. Door je gevoelens, op je eigen tempo, toe te laten komt er ruimte en opluchting.

Het kan heel fijn zijn om je te laten begeleiden door een professional, die niet schrikt van jouw verhaal. Een professional die de schaamte kent en je helpt die te doorbreken. Op jouw tempo. Een begeleider die veel ervaring heeft op dit gebied.

Blijf niet alleen hiermee!

Durf jij het aan? Ik weet hoe spannend het is, en weet je, je mag ook komen en niks vertellen.  Of een heel klein beetje. Het geeft je rust als er een plek is voor dit verwonde deel van jou. Het is een deel van jou! Precies door daar te kijken kan er weer verlichting komen in jouw leven.

Je bent welkom om een afspraak te maken. Ook al duurt het misschien nog een tijdje voordat je durft te bellen. Je mag bang zijn, heel bang en je hoeft niks te weten als je bij me komt voor een afspraak.

HET WORDT TIJD VOOR JOU

Het wordt tijd om wat je door deze nare ervaringen bent verloren, weer op te halen.
En JA: HET MAG!!!

Je mag er zijn, met al je mooie, vrolijke, zachte, lieve, pijnlijke, rauwe kanten en ook met die pijnlijke kant die je liever aan niemand zou willen laten zien.

 

WELKOM

 

Je bent niet de enige die bij me komt met dit thema. Je kan het misschien niet geloven dat er een plek is waar seksueel misbruik gewoon bespreekbaar is. Waar het geen taboe is. Je bent welkom met jouw verhaal. Hoe pijnlijk ook, het komt heel veel voor, en je zult verbaasd zijn hoeveel mensen in jouw omgeving hiermee te maken hebben gehad, zonder dat je het weet.

Er is een plek waar je welkom bent. Een plek om erachter te komen wat het misbruik met je heeft gedaan. Ik begeleid je zonder oordeel, op een professionele en betrokken manier.

GUN JEZELF TE LEVEN

 

Gun jezelf om te leven zoals jij dat wil, zo laat je de ervaring los. Ik help je in contact te komen met jouw gevoelens en behoeften. Zo laat je de dader los en heeft die geen macht meer over jouw leven. Neem je leven in je eigen handen, het kan!

LUISTER NAAR JE LICHAAM

Je lichaam spreekt de taal van het kleine kind dat je was. Je lijf liegt nooit. Al je ervaringen zijn in je lijf opgeslagen. Het kleine kind in jou wil ontdekt worden, getroost en vooral gehoord worden. Het wordt tijd dat je haar taal gaat verstaan zodat je een rijk en zinvol leven kan lijden.

 

We moeten de kennis van ons lichaam niet langer negeren. Je weet het wel: je ademt snel en soms voel je paniek. Je reageert heftig op gebeurtenissen in het hier- en- nu.

 

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos