Trauma

Trauma

Ik heb heerlijk werk, mag dagelijks mensen ontmoeten die bereid zijn te zoeken naar antwoorden op vragen die voor hun spelen. Vragen die vaak al lang sluimeren maar die nu aan de orde mogen komen. Vragen waar ik het antwoord niet op weet. Ik hoef dat niet te weten, ik vertrouw erop dat mensen zelf hun antwoorden bij zich dragen.

Vragen waar ik kan begeleiden naar die antwoorden. Vaak een creatief proces. Mensen hebben allerlei blokkades en overlevingstactieken ontwikkeld. Vaak om de pijn en de wanhoop niet te voelen. Ooit was het zo belangrijk niet te voelen, heel hard door te werken, boos te zijn of bang te zijn.
Zo heb je geleerd om te gaan met wat er om je heen gebeurde. Lang leven de overlevingsstructuren die je hebt ontwikkeld! Ze hebben veel kwaliteiten.

En soms ook valkuilen: dan zegt ons lijf of ons hoofd: en nu moet je wat leren. Dat is vaak niet een prettig gevoel, je voelt je somber of angstig. Je ervaart veel stress, je slaapt slecht.
Dat zijn eigenlijk liefdevolle symptomen van je systeem. Het zegt: kom het wordt tijd om wat te leren.

Annebet Nolen
Psychosociaal Therapeut


Trauma-plaatje-1

Mijn leven is zo onrustig
Omdat ik heftig beweeg
Tussen wat ik denk wat
Andere mensen
van mij verlangen

Ik voel me als een plas water
Elke druppel vervormt mij
Ik wil me richten op mezelf
Een rustig leven hebben

Met de ander


Trauma-plaatje-2

Waar maak jij je druk om?
Wat is gebeurd is voorbij
Je moet naar de toekomst kijken
Net als ik

 

Annebet Nolen 

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

Aangesloten-bij-logos