Traumatherapie Amsterdam

Trauma-therapie Amsterdam

Hoe kan ik je helpen?

Het was er ineens. Ik bedoel, het was echt weg daarvoor. Weg, weg, weg. Het speelde geen rol meer in mijn leven. En in een oogwenk speelt het de hoofdrol. Alsof ik vastzit in dat moment.

Die ene gebeurtenis

Het begint met die ene gebeurtenis. Soms lang geleden, soms niet eens zo ver weg. Een levensintense gebeurtenis. Je maakte iets mee of was getuige van iets dat diepe indruk maakte. Maar… je had dit toch verwerkt? Of je wil het gewoon vergeten maar je voelt je somber en niet jezelf.

Trauma therapie: een leerproces gericht op genezing

Soms komt een traumatische herinnering terug. Zonder dat er een duidelijke aanleiding voor hoeft te zijn. Het is er ineens. Een beeld of een gevoel. Je gaat je een beetje terugtrekken, wordt stil of juist luidruchtig. Het kan zijn dat je het nog niet helemaal verwerkt had. Het kan zijn dat je het wel volledig verwerkte, maar dat er toch onderdelen onderbelicht waren. En het kan ook zonder aanwijsbare aanleiding – het gebeurt omdat het gebeurt.

Je bent welkom om de gezonde stukken in jezelf weer op te halen. Ze mogen er weer zijn. Je voelt je opgelucht en ervaart meer levenslust.

Waar kan ik jou mee helpen?

We nemen de tijd om samen uit te zoeken wat er nou precies speelt. Ik kan je helpen met het verwerken van een trauma dat veroorzaakt is door bijvoorbeeld ziekte, fysieke pijn, verlies van een dierbare of (seksueel) misbruik.

Ik kan je helpen de symptomen die daarbij horen te verwerken, daar waar je je onzeker over voelt. Symptomen zoals flashbacks, sensitiviteit, hyperactiviteit, emotionele- of schrikreacties, paniek, nachtmerries, stemmingswisselingen, schaamte of gebrek aan eigen waarde.

EMDR

Bij het werk aan trauma’s gebruik ik onder andere EMDR. Dat is een techniek die je helpt terug te kijken naar het moment van toen. Het beeld dat zo heftig voor je is wordt steeds rustiger. Je kan eraan terugdenken zonder deze overweldigende emoties en gedachten. Je leert intuïtief te associëren rondom de onderwerpen van het trauma. Daardoor kun je relatief snel tot diepgaande inzichten komen. Het terugkijken naar dat moment is indrukwekkend en zal je zeker raken, het is echter maar een klein onderdeel van de behandeling.

Lees ook mijn blog: In de knoop, uit de knoop.

Ook online traumatherapie kan helpen

Trauma kan ook behandeld worden met online therapie, dit kun je helemaal in je eigen tijd en tempo doen. Interesse? Neem dan even een kijkje op: online therapie.

Contact

Maar als je al zo ver bent dat je je hier aan het oriënteren bent, neem dan de volgende stap! Geef jezelf de kans om je oude levensingrijpende ervaringen, oftewel trauma, los te laten. Het is niet gek om daarmee aan de slag te gaan. Je bent welkom! Je kunt mij altijd bellen voor een afspraak. Of mail mij.

Annebet Nolen Therapie

Over mij

Ik wil graag jouw klachten, moeilijkheden en levensvragen op een kernachtige manier behandelen. Soms met woorden, soms zonder woorden. Soms met intuïtie als raadgever. Als psychosociaal therapeute heb ik de middelen en ruime ervaring om op een persoonlijke, doelgerichte en betrokken manier te helpen. Met humor, soms confronterend, soms lichamelijk en altijd op een weg van verandering.

TIJD EN TARIEF

Je bent in Amsterdam welkom op de donderdagen. De andere dagen werk ik in Den Haag en Rotterdam. Een traumatherapie- of coachingssessie kost overdag € 135. ’s avonds kost een sessie € 155 (vrijgesteld van BTW). Kijk bij vergoedingen of je een gedeelte vergoed krijgt van je verzekering. 

de plek

Mijn praktijk ligt aan de Prinsengracht 493 in Amsterdam-Centrum. Op deze locatie kunnen we in alle rust en veiligheid met elkaar aan het werk. Natuurlijk elementen, zoals hout en veel daglicht maken deze plek een oase in de stad. De gebruikte materialen, kleuren en verlichting in mijn praktijkruimte maken verbinding met de menselijke zintuigen en bevorderen gevoelens van veiligheid en sereniteit, en geven energie.

Annebet-Nolen-Locatie-Amsterdam-Prinsengracht
Annebet-Nolen-Locatie-Amsterdam-Prinsengracht
Annebet-Nolen-Locatie-Amsterdam-Prinsengracht
Locatie-Amsterdam-Prinsengracht
Locatie-Amsterdam-Prinsengracht

Blogs

Kerstboodschap

Kerstboodschap

Hier vind je een filmpje uit mijn lege praktijk. Ook ik heb de deuren moeten sluiten, net zoals zovelen van jullie. Ik lees hierin een gedicht voor van Toon Hermans.

Trauma

Trauma

Ik heb heerlijk werk, mag dagelijks mensen ontmoeten die bereid zijn te zoeken naar antwoorden op vragen die voor hun spelen. Vragen die vaak al lang sluimeren maar die nu aan de orde mogen komen.

Een geschenk

Een geschenk

Zorgvuldig weggestopt, met een strik eromheen bewaart zij de tranen om het verlies van haar moeder in haar jeugd. ‘Ach ja, het is zo lang geleden he?’ Ze zoekt met haar ogen van mij de erkenning voor haar vraag en ze schrikt als ze mijn geraaktheid ziet.

alle locaties

Amsterdam

Prinsengracht 493
1016 HW Amsterdam

Annebet-Nolen-Locatie-Amsterdam

Den Haag

Wassenaarseweg 32
2586 CL Den Haag 

Rotterdam

Admiraliteitskade 88A-01
3063 EG Rotterdam

Annebet Nolen Rotterdam

maak een afspraak

Contactformulier Locatie Amsterdam

7 + 7 =

*Annebet Nolen respecteert jouw privacy. Je gegevens worden via een beveiligde verbinding verstuurd en niet doorgegeven aan derden. Lees ook de privacyverklaring.